Texels Kookboek - Groentenbouillon

Ingrediënten
125 gr wortel 125 gr prei 60 gr ui 50 gr bleekselderij
1 mespunt gemalen tijm 2 laurierbladen 1 theel. gekneusde witte peperkorrels 2 takjes peterselie

Hulpmiddelen
snijplank koksmes kookpan

Voorbereiding

Wortel, prei, ui en bleekselderij fijn snijden.
Dit recept levert 1 liter bouillon op.

Bereiding

Doe de schoongemaakte en kleingesneden groenten en kruiden in een pan, voeg ca 1½ l water toe en breng aan de kook. Laat de bouillon circa 20 minuten zachtjes trekken. Na zeven is de groentebouillon klaar voor gebruik.

Serveertip

Om de groentebouillon voor visrecepten te gebruiken, kan je de volgende ingrediënten extra toevoegen:
1/4 venkelknol
1/2 dl witte wijnazijn
3 dl droge witte wijn

Soort gerecht: bouillon Aantal personen: Bereidingstijd: circa 35 minuten
Wijntip:

Eet smakelijk !!